V petek smo s prireditvijo »KJE SO TISTI LEPI STARI ČASI« obeležili 15 letnico delovanja skupine Ljudske pevke s Telč. Na koncertu so se nam pridružili harmonikar ALOJZ MRGOLE, pevci PREŠMENTANI FALOTI, FANTJE S SEL PRI ŠUMBERKU, VOKALNIH 5, KVARTET ANSAMBLA BITENC. Za humoristično popestritev prireditve sta poskrbela »Martin in Micka«.

Drugo nedeljo v juliju smo tudi letos izpeljali že tradicionalno prireditev Telška žetev. Kljub visokim temperaturam se je prireditve udeležilo lepo število obiskovalcev.

V sicer lepem a zelo hladnem sobotnem popoldnevu se je v Cerkvi Svetega Jakoba na Telčah zbrala ne ravno velika, a zavzeta in prijetna skupina ljubiteljev ljudskega petja in podpornikov naše male cerkvice.

Kot že vrsto let je tudi letos otroke s Telč in okoliških vasi tudi obiskal Miklavž. Otroci in starši, ki so se decembrsko nedeljo zbrali v gasilskem domu na Telčah, so si uvodoma lahko ogledali čarodejevo prestavo Sirkec, Sirkec.

Novembra smo organizirali že četrto leto pohod Po telških stezicah. Letos smo se ponovno podali proti Telčicam in v dolino Šterkovega mlina. Nadaljevali smo proti slapu Jasenk, nato pa v hrib proti Rogačicam in nazaj na startno mesto na Telčah.

Tudi letos smo se drugo nedeljo v juliju zbrali vsi, ki imamo občutek za lepoto in vrednost ljudskega izročila. Potrebno je imeti srce, ki pozna pomen in vrednost našega preteklega kulturnega izročila, ki ga že 13. Leto zapored ohranjamo na prireditvi z naslovom Telška žetev.

V nedeljo popoldne je otroke s Telč in okoliških vasi tudi letos obiskal Miklavž. Že vsa leta od ustanovitve Kulturno športnega društva Telče je to ena izmed prireditev, ki jo vsako leto zapišemo v svoj program.

V nedeljo dne 22.11.2015 se je kljub slabim vremenskim razmeram skupina pohodnikov udeležila načrtovanega pohoda PO TELŠKIH STEZICAH. Veseli smo bili sicer bele preproge, a načrtovana pot je bila precej strma in večji del skozi gozdove, zato smo se odločili za nekoliko spremenjeno traso.

Drugo julijsko nedeljo smo se zbrali na 12. telški žetvi, ki jo prirejamo vsako leto Ljudske pevke s Telč v okviru Kulturno športnega društva Telče.

MARCA letos smo priredili že 15. leto zapored kulturno družabno prireditev Praznik pomladi, ki je bila namenjena ženam, materam, očetom in vsem krajanom dobre volje.

Pohodništvo je v zadnjem času vse bolj priljubljena rekreacija. To ugotavljamo tudi v KŠD Telče, ki smo letos drugo leto zapored organizirali pohod PO TELŠKIH STEZICAH.

V nedeljo 13. 7. 2014 smo se pri GD na Telčah zbrali na 11. »Telški žetvi«. Poleg pevskih gostov iz raznih krajev so se prireditve udeležili turi župan g Srečko Ocvirk, podžupan g. Janez Kukec in predsednik KS Tržišče g. Janez Virant.

V okviru KŠD Telče že od leta 2001 vsako leto organiziramo prireditev namenjeno marčevskim praznikom materinskemu dnevu, dnevu žena in očetov in tudi letos smo svojo nalogo opravili.

V kulturno športnem društvu Telče skušamo poskrbeti za čim bolj množične športno rekreativne dejavnosti. V ta namen smo letos načrtovali tudi oblikovanje pohodne poti Po telških stezicah, ki pa je žal zaradi hudega snegoloma v lanskem letu ostala le na stopnji načrtov.

Julija smo organizirali srečanje ljudskih pevcev na Telčah pod naslovom »TELŠKA ŽETEV – tokrat že 10 srečanje. Na prireditvi je nastopilo SEDEM skupin ljudskih pevcev iz različnih področij Slovenije.

V organizaciji Kulturno športnega društva Telče in pevske skupine Ljudske pevke s Telč smo pripravili v vasi Telče v soboto, 29. oktobra 2011, ob 15. uri kulturno, družabno in etnološko prireditev s prikazom setve »zlatih« pšeničnih zrn.

Na Telčah se je v nedeljo, 10. julija, odvijala tradicionalna prireditev »Telška žetev«- srečanje ljudskih pevcev in godcev. Kulturno-športno društvo Telče in Ljudske pevke s Telč smo s to prireditvijo obeležili deseto obletnico delovanja društva, v uporabo pa je bilo predano novo košarkaško in teniško igrišče.

Tudi letošnji praznik občine Sevnica ni minil neopazno, saj se je v programu prireditev zvrstila bogata paleta dogajanj, ki so tako ali drugače obeležila praznik. S prireditvijo smo praznik občine obeležili tudi na Telčah in sicer smo jo poimenovali Ličkanje na vasi.

Novembra 2003 smo ob občinskem prazniku pripravili letošnjo največjo prireditev – VEČER LJUDSKIH PESMI NA TELČAH . Na večeru se je predstavilo pet skupin ljudskih pevcev , harmonikar, recitatorja in plesalke.