Tudi letošnji praznik občine Sevnica ni minil neopazno, saj se je v programu prireditev zvrstila bogata paleta dogajanj, ki so tako ali drugače obeležila praznik. S prireditvijo smo praznik občine obeležili tudi na Telčah in sicer smo jo poimenovali Ličkanje na vasi.

Poleg tega pa smo se na srečanju spomnili tudi 100 letnice Turistične zveze Slovenije in v počastitev tega jubileja tudi na Telčah posadili lipo. Slavili smo tudi 100 letnico prve trgovine na Telčah, glavni namen prireditve pa je bil ohranjati tradicijo ljudskih običajev ob ličkanju koruze in predstavitvi domačih kmečkih opravil ob pesmi in sliki. Da je bil program tudi humoristično obarvan sta zopet poskrbeli naši mladi humoristki Jelka in Urška. V kulturnem programu smo nastopile Ljudske Pevke s Telč, ki smo v goste povabile še Fante z vasi in domače harmonikarje.

Mislim , da so gledalci doživeli prav prijeten večer, nam pa je v vzpodbudo, da ste se prireditve udeležili v tako lepem številu, zato si bomo tudi v prihodnje prizadevali za organizacijo podobnih srečanj.