V okviru akcije Slovenija lepa in urejena dežela se člani KŠD vsako leto vključujemo v akcije za čisto okolje. Namen je urediti okolico in očistiti predvsem javne površine. Tudi letos se je zbralo nekaj članov, ki smo pospravili odpadke ob cesti, očistili okolico gasilskega doma in igrišča ter avtobusnega postajališča in ekološkega otoka .

Leta 2010 smo se v KŠD Telče odločili, da bi na površinah pri Gasilskem domu Telče zgradili igrišče za košarko in tenis. Pobudo so podprli tudi v KS Tržišče in občini Sevnica. Glede na to, da so pri OŠ Tržišče ob prenovi igrišča ostali koši za košarkarsko igrišče, smo se dogovorili, da jih prevzamemo v KŠD Telče, jih obnovimo in postavimo na našem igrišču.

TELČE - morda za nekoga povsem neznan kraj, za drugega dobro poznan del občine Sevnica. Telče so majhna vas , ki sodi v okvir KS Tržišče. Kljub temu , da ležijo na skrajnem robu občine Sevnica, se prebivalci skozi daljno in bližnjo preteklost vztrajno trudijo za ohranjanje in napredek odmaknjenega podeželja. To nam ob podpori krajevnih in občinskih mož tudi kar dobro uspeva .