Na Telčah se je v nedeljo, 10. julija, odvijala tradicionalna prireditev »Telška žetev«- srečanje ljudskih pevcev in godcev. Kulturno-športno društvo Telče in Ljudske pevke s Telč smo s to prireditvijo obeležili deseto obletnico delovanja društva, v uporabo pa je bilo predano novo košarkaško in teniško igrišče.

Telška žetev je letos potekala že osmo leto zapored. Poleg nastopa domače skupine so se srečanja udeležili še pevci, godci in plesalci iz različnih krajev Slovenije: pevke Društva podeželskih žena Trebelno, Fantje Artiški, Ansambel Filharmonik, Fantje s Preske, Tamburaši skupine Klasje in Folklorna skupina Plamen. S humorističnimi prispevki sta srečanje popestrila Martin in Micka.

Prireditve so se med drugim udeležili tudi direktor JSRS za kulturne dejavnosti mag. Igor Teršar, župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, predsednik Krajevne skupnosti Tržišče Janez Kukec . Gospod župan je ob tej priložnosti društvu podelil listino Občine Sevnica in čestital ob 10-letnici delovanja društva. Društvu je ob jubileju čestital tudi direktor Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti mag. Igor Teršar, ki je v svojem govoru izpostavil kulturno delovanje občine Sevnica kot celote.

S prerezom otvoritvenega traku smo igrišče predali namenu in upamo, da bo to prostor, ki bo mladim in tudi starejšim omogočal kvalitetno preživljanje prostega časa. Ob tej priložnosti pa smo se javno zahvalili vsem donatorjem, ki so nam v preteklih 10 letih stali ob strani s svojo podporo in priporočamo se za pomoč tudi v prihodnje.