V okviru KŠD Telče že od leta 2001 vsako leto organiziramo prireditev namenjeno marčevskim praznikom materinskemu dnevu, dnevu žena in očetov in tudi letos smo svojo nalogo opravili.

Tokrat smo k sodelovanju povabili gledališko skupino KUD Lepoglavski Pušlek, do katere smo prišli po zaslugi prijatelja Janka Zorčiča.

V nedeljo, 30. marca smo se zbrali v gasilskem domu na Telčah, kjer smo si najprej ogledali predstavo Življenje lepoglavske družine. Gostje so bili odlični in udeleženci smo v njihovi družbi preživeli prijetno urico smeha in dobre volje. V osrednjem delu pa smo Ljudske pevke s Telč namenile nekaj misli in pesmi mamam, ki jim preko leta zagotovo namenjamo premalo pozornosti.

V zaključnem delu smo prisluhnili še kratkemu skeču skupine Lepoglavski Pušlek in se ob koncu združili ob petju in plesu tako slovenskih kot zagorskih pesmi.

Menim, da je bila prireditev zelo uspešna in bogata, želeli pa bi si morda nekoliko večji obisk, a najbrž je bilo lepo pomladno vreme tudi vzrok za to, da so nekateri raje ostali v naravi.